Springboard Design

Daedalus Excel

This project focused on an exterior facade renovation for the owner of an urban building located within a dense neighborhood in the midst of redefinition and renewal. Interested in protecting his investment not only through the maintenance of the building shell but also by improving its image, the owner sought to attract new tenants to the building with a more professional, friendly image to the street.

The conceptual design involves the composition of four different materials – brick, stucco, cement/fiber boards, and wood panels to create a more engaging facade that identifies a clear entry. A metal pergola on the side – integrated with vertical plantings – helps wrap the front facade improvements around the corner, extending the welcoming experience to the renovated parking area on the side of the building. Additional windows provide more daylight and, combined with the warm neutral color palette, lighten the feel of the facade.