Springboard Design

CLASS Headquarters Building

Community Living and Support Services (CLASS) is an organization whose mission is to advocate for people with disabilities.

CLASS purchased a former Foodland grocery store building with the goal of consolidating their administrative operations under one roof. Springboard Design was asked to assess the feasibility of the project and then develop an architectural design converting this ‘big box’ retail structure into a contemporary, LEED certified workplace for the diverse members of the team.

The design was developed to maximize natural daylight, internal views, and collaboration. Based upon the CLASS mission of building bridges between individuals with disabilities and those without, the workplace design emphasizes transparency and interconnectivity. Color was used strategically, to define and relate spatial layering throughout the facility. Three interior ‘clouds’ break up the large first floor workspace into three distinct zones, helping to create identity and intimacy in the large room.

photography by Alexander Denmarsh