Springboard Design News

SPRINGBOARD Design’s Loft / House to be featured on HGTV

May 14th, 2010

Springboard Design’s Loft / House will be featured on an upcoming episode of HGTV’s Bang For Your Buck.  Filming is scheduled for June, 2010.

Bang For Your Buck is a half-hour series that focuses on three homeowners from the same city who renovate the same room of the house with the same budget. After the renovation, experts determine the value of each home, dramatically revealing whose remodeling choices were good investment decisions.

According to HGTV, “We are bombarded with so many beautiful home renovation ideas, not only is it difficult to decide what we want, but it’s hard to determine which choices provide the greatest return on investment. Bang For Your Buck has the concrete answers on remodeling value and how to get the most out of any renovation budget.”

In this episode, Springboard Principal Paul Rosenblatt and his family will focus on the design of the Master Bathroom of their Loft / House renovation.

Almost invisible from the street, Springboard’s contemporary loft / house addition triples the size of an existing vintage 1917 Pittsburgh house. The spaces include a studio for a quilt artist, a living/dining room, and a master bedroom suite. The design features three floors, with 24 foot wide, column-free spans, and a 30 foot tall glass window wall facing a garden. Exterior materials include corrugated aluminum siding and painted cementitious panels. Conceptually, the design morphs a steel-and-aluminum industrial loft building archetype onto a traditionally gabled, masonry home. The fusion is surgical, removing the rear half of the gable to create a new, open-plan third floor. One existing, small bedroom is transformed into a dramatic, double-height hall for the new stairway, with a new skylight marking the transition space. The spacious master bath, with jacuzzi tub, shower, his and her sinks, and plentiful storage is covered in frosted sea-foam glass tile to complement the airy feel of the bedroom suite. Naturally-colored bamboo floors and recessed lighting maximize the lightness of the space and uninterrupted views to the outside.

Their design ideas, before and after photographs, and the remodeling value of the plan will be revealed when the episode airs later in 2010. (Date to be announced)

Leave a Reply